Schilderweek Toscane 2019

Schilderweek
Van Maandag 23 september tot en met maandag 30 september organiseer ik weer een schilderweek in (Fattoria) San Donato. http://www.sandonato.it/
Wanneer je zin hebt om een week lang je schildertechnieken uit te breiden of op te vijzelen, is dit een uitgelezen kans. Na het Italiaanse ontbijt met heerlijke espresso`s en cappuccino`s, houd ik een korte inleiding over de techniek die, en het onderwerp dat we die dag gaan behandelen.
Ik doe dit aan de hand van verschillende methodes, die je tot nieuwe inzichten kunnen brengen en die kunnen worden toegepast in je eigen werk. Daarbij hanteer ik een diversiteit aan technieken en materialen.
Er wordt getekend of geschilderd op de verblijfslocatie of in de directe omgeving ervan.
Deelnemers nemen eigen verf mee, voor de rest van de spullen zorg ik.
Van te voren geef ik een advies voor de mee te nemen kleuren.
Het verblijf 
Er is voor iedere deelnemer een eigen kamer of appartement. Het kan soms zijn dat het sanitair moet worden gedeeld. De appartementen bevinden zich binnen een straalvan vijftig meter in het pittoreske gehucht San Donato. Op het pleintje tussen de appartementen, we noemen dit altijd ons “privé-piazza”, zetten we aan het eind van de schildersessie het werk neer. Voorafgaand aan het diner houden we op het pleintje, al dan niet onder het genot van een aperitief, een gezamenlijke evaluatie.
De reis
De reis is geheel voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De handigste en voordeligste vliegreis is met Transavia vanaf Airport Rotterdam (of eventueel met Ryanair, Eindhoven of Weeze-Düsseldorf) naar Pisa. Op het vliegveld Pisa kan een auto worden gehuurd. Doorgaans huren we gezamenlijk een bus voor acht personen.
De reis is in de praktijk een ideale gelegenheid om alvast kennis te maken met de groep. Gezamenlijk reizen vanaf het vliegveld wordt daarom ook aanbevolen. Er vindt van te voren meestal overleg plaats over een eventuele gezamenlijke reis.
Federica enUmberto Fenzi
De mensen die de vier afgelopen schilderweken op San Donato mogelijk hebben gemaakt zijn de eigenaren Federica en Umberto Fenzi.
Zij zijn onze gastdame en gastheer gedurende de week.
Het zijn lieve, sympathieke en hard werkende mensen, die ons met hun team verwennen op ons verblijf.
Ze spreken beide goed Engels.
Er is nog plek
Ik ga mijn best doen om de deelnemers een leuk en gevarieerd programma voor te schotelen.
Heb je zin om mee te gaan? Er is nog plek, maar…wacht niet al te lang. Het kan soms ineens snel gaan met de aanmeldingen. Wil je meer informatie, schroom niet en stuur me even een mailtje.
Ik zal je dan uitgebreid informeren. Via de website of mail klaasjan1964@gmail.com
Groetjes,
Klaas-Jan Mulder